Ciprian Ilies

Durere, dar nu deznadejde … plans, dar nu despartire vesnica

cipriMoartea intodeuna a fost hidoasa, urata de toata lumea si nedorita de toti … chiar si in Biblie e vazuta ca ceva nedorit. toti oameni s-au inspaimantat de ea si, intr-un fel sau altul au fugit de ea. Imi aduc aminte de Ezechia, a plans in fata morti dorindu-si sa mai traiasca. a avut harul sa mai traiasca inca 15 ani, dar cine si-ar dori sa traiasca cu certitudinea ca dupa 15 ani … exact … va muri. Nici Isus nu a iubit moartea, si El ar fi vrut sa nu o cunoasca (indeparteaza de la mine paharul acesta) …

… niciodata nu am perceput hidosenia ei, niciodata nu am simtit durerea pe care o aduce (mi-au mirit bunici, dar parca nu a fost asa hidoasa) pana acum. E o fiara ce nu are mila, fura vieti, produce durere, aduce lacrimi si deznadejde. Uneori vrea sa fure si ultima farama de speranta, incercand sa fure chiar si pe cei ramasi cu tota durerea.

… si totusi … cu toata hidosenia ei … nu-i mai puternica decat speranta ce vine din El.

Imi aduc aminte cum cei 3 prieteni ai lui Daniel mergeau cu fruntea sus spre ea (moarte), de Avraam cum, cu lacrimi in ochi, isi ducea fiul spre ea, de Petru care s-a intors in Roma sa o intalneasca sau Pavel care o “dorea” pentru ca-l ducea mai aproape de Isus. Chiar si El, dupa o lupta crancena dusa in rugaciune merge cu fruntea sus spre cruce.

E durere la plecarea lui (Cipri) … am plans … am simtit hidosenia mortii … i-am simtit coltii … i-am simtit veninul … si totusi e ceva dincolo de ea, e ceva care ne da avant in a merge mai departe. E ceea ce Cipri in ultimul timp canta “eu nu sunt de pe pamant/Eu nu sunt de-aici de jos/Tara mea-i acolo sus/Eu ma duc dupa Isus”.

Ultima data cand am vorbit cu el m-a intrebat daca stiu cantarea si daca pot sa o fac rost sa o asculte. Nu am ascultat-o impreuna, dar cred  o vom canta o data impreuna.

… e grea durerea … e grea despartirea … dar avem gandul la inviere. E ceea ce ne da speranta, e ceea ce ne ajuta sa invingem moartea, e ceea ce ne ajuta sa privim dincolo de hidosenia ei, de colti ei, de veninul ei.

UNDE ITI ESTE BIRUINTA MOARTE? UNDE ITI ESTE BOLDUL MOARTE?

Ai fost biruita, si chiar daca inca aduci durere, nu aduci deznadejde … si chiar daca aduci plans si lacrimi nu aduci despartire vesnica.

Stiu Cipri ca esti intr-un loc de unde ne astepti, si stiu ca intr-o zi ne vom revedea.

“Stiu  ca va invia in ziua de apoi”. Ioan 11:24

Daniel Pop, cumnatul.

Ganduri pentru Cipri

Daniel si Lidia Pop

A fost omul cu care era o bucurie sa vorbesti. Venind de la Cluj sau Medias ne intalneam “pe vale” si aveam discutii constructive, inspirative si provocatoare. De departe insa se putea observa la el dragostea pe care o avea pentru Narcisa si fete (Dorothea si Iudita). M-a inspirat dragostea lui, nu pot sa nu-l iau exemplu.

Narcisa, Dorothea si Iudita

Am avut experiente durerose in vita, dar impreuna cu Dumnezeu am dobandit multa credinta si putere, ca uneori te mirai si tu: de unde atata pace. Ca si aceasta nu a fost nici una, insa sper ca pacea si credinta sa ramana, stiind ca m-ai lasat pe Maini puternice si te-ai dus in Maini puternice. Daca reusesc sa le transmit si fetelor linistea sufleteasca, am trecut testul.

Bunicii: tata Ion, mama Marioara, tusa Marina

Ai rascolit sufletele noastre la numai un an si jumatate de la pierderea fiicei noastre Gina. Dumnezeu a hotarat sa ne asteptati acolo, pentru ca varsta inaintata ne indreapta pasi inspre voi. Echilibrul sufletesc nu mai poate fi restabilit, dar stim ca avem un Tata puternic.

Printii si fratele: Viorel, Medena si Nelu

Nu te vom uita niciodata si nu vei putea fi inlocuit. trecerea ta in vescnicie va deschide inimile noastre spre intoarcerea la Domnul. Nelu: cred ca pentru moment ca acesta m-am intors definitiv in tara, desi stiu ca nu te voi putea inlocui. Te iubim!

Biografie:

Ciprian Ilieş este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj Napoca (2002). În urma cursurilor postuniversitare de masterat de la Facultatea de Studii Europene, din cadrul aceleaşi universităţi, primeşte diploma de specialist în Management performant (2003).

În prezent este doctorand la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii Babeş-Bolyai, pregătindu-şi teza de doctorat în „Politici de finanţare a Intreprinderilor Mici şi Mijlocii în contextul integrării europene” şi de asemenea este masterand în „Administraţia publică în contextul legislaţiei actuale” la Facultatea de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldis”.

Este un economist de succes atât în domeniul finanţelor private, în calitate de consultant la firme din sectorul privat, cât şi în administraţia publică locală, fiind consilier în legislativul municipiului Bistriţa.

Din octombrie 2002 devine preparator universitar asociat la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, iar din 2005 este asistent universitar titular, unde pregăteşte seminariile din domeniul finanţelor şi managementului financiar.

În februarie 2009 este invitat să predea cursul de „Managementul proiectelor economice” la Universitatea Emanuel din Oradea, Facultatea de Management Griffits.

Ciprian Ilieş este membru al Cultului Creştin Baptist şi este responsabil cu studiul biblic în Biserica Creştină Baptistă din Nepos, Bistriţa-Năsăud, fiind de asemenea şi secretarul bisericii.

Este căsătorit cu Narcisa şi are doi copii, Dorothea şi Iudita.

family2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s