Frânturi din viața de misionari – Februarie 2018

viziune-pop

De cand citesc Biblia viata mea s-a schimbat radical

In luna Octombrie ne-am intors in satul Floresti sa vedem ce au facut oamenii cu Biblia primita. Am aflat ca unii nu primisera (fie nu au fost acasa cand am mers noi, fie nu isi mai aduceau aminte), unii primisera dar nu au citit, iar unii au citit in ea sporadic. Dar am avut 2 persoane care ne-au impartasit ceva foarte diferit ce ceilalti.

A doua persoana care ne-a surprins cu raspunsul ei a fost o doamna de varsta a 3-a care ne-a povestit ca a primit de la noi o Biblie si a inceput sa citeasca in ea.

TPM – cum s-a schimbat viata dumneavoastra de cand cititi Biblia? – era o intrebare in chestionarul pe care il foloseam sa aflam rezultatul actiunii de distribuire

Doamna – radical s-a schimbat viata mea

TPM – in ce fel radical?

Doamna – relatia mea cu copiii era foarte tensionata. De cand citesc in Biblie relatia mea cu copiii este mai buna. Am observat asta dupa un timp.

TPM – ne bucuram sa auzim asta.

Doamna – i-am provocat si pe copii sa citeasca din Biblie. Acum avem momente in care citim impreuna. Viata noastra s-a schimbat de cand citim Biblia.

A fost o mare incurajare pentru noi sa auzim aceste marturii, am realizat ca atunci cand Dumnezeu ne cere ceva, chiar daca pentru noi nu pare ceva eficient si vrednic de interes, El are cateva persoane pentru care ne cere sa mergem acolo si sa investim cat e necesar doar ca sa ajunga Vestea Buna la ei. Cititi mai mult aici.

     Vesti proaste din C=hi.na

 stop no access    Hadasa B. a plecat în Asia de est în urma cu 3 ani și jumătate cu gândul de a sta acolo pentru multi ani. A început prin a studia limba, un mod prin care a primit și viza pentru a sta acolo. În vara anului trecut a încercat să își prelungească viza de student pentru încă un an, dar a primit viză doar pentru încă 6 luni. A fost primul semnal că ceva se schimbă.

     A încercat în aceste 6 luni să se angajeze la o companie de IT pentru a primi viză de muncă, dar a fost refuzată. Înainte de sărbătorile de iarna a venit de urgență în România pentru a rezolva câteva acte care îi erau necesare pentru a depune dosarul de angajare la Școala internațională din localitate unde primise un post de administrator. După multe frământări și acte refăcute a reușit să depună dosarul la biroul de angajări de unde urma să primească aprobarea pentru viză.

     La sfârșitul lunii ianuarie a primit însă vestea nefericită că nu este eligibilă pentru o viză de lucru. Ea este acum acasă, aşteaptă călăuzire de la Domnul pentru ce să facă pe mai departe. Cu mai multe detalii despre situaţia ei, vom reveni în numărul viitor.

                   CEAI (Cine Este Acest Isus) 2018

            Anul trecut, in primavara, am inceput o serie de intalniri dedicate special tinerilor din Medias, Scopul era de a vorbi despre Cine Este Acest Isus si oferi un loc unde tinerii vor fi ascultati si vor primi mangaiere. Am avut aceste intalniri intr-o sala din centrul orasului pe care am inchiriat-o cu ora.
Am fost surprinsi ca am putut fi un ajutor pentru multi tineri, totul culminand cu intalnirile pe care le-am avut timp de o saptamana, in luna decembrie, inainte de Sarbatoarea Nasterii lui Isus. In acele zile, timp de 2 ore zilnic, sala a fost aproape tot timpul plina de oameni care au baut un CEAI cu noi si ne-au impartasit viata lor, iar noi i-am incurajat, ne-am rugat pentru ei si le-am sadit speranata in inima.

            Dar am realizat ca e momentul sa avem un spatiu permanent in care sa putem primi oricand tineri ca acestia si sa putem organiza evenimente nestingheriti de programul salii. Asa am ajuns sa vorbim cu o o biserica,  ce detine are o cladire in zona centrala a orasului, sa ne inchirieze o sala pe care sa o putem folosi oricand. Au fost de acord sa ne ofere sala (nu este foarte mare, dar suficienta pentru  inceput) si sa platim doar cheltuieli.

            Acum sutem in procesul de amenajare a salii pentru a creea un cadru special pentru intalnirile dedicate tinerilor (ideea noastra este sa o amenajam in stil cafenea).

Provocare

Natanael a implinit varsta de 6 ani si in toamna acestui an va trebui sa inceapa scoala. Pentru ca nu stim cum va fi viitorul nostru legat de o viitoare plecare in alta natiune pentru a lucra acolo, nu stim care este cea mai buna solutie cu privire la scoala pe care ar trebui el sa o frecventeze. Optiunile ar fi:maxresdefault
– sa il inscriem la o scoala de stat in limba romana, dar la o eventuala plecare va trebui sa treaca pe o scoala de limba engleza
– sa incepem noi cu el un program de homeschooling.

Rugati-va sa ne dea Dumnezeu intelepciune in aceasta decizie.

Lidia a inceput scoala de soferi

   De cand a crescut Sara ne este tot mai greu cu mobilitatea, asa ca Lidia s-a decis sa faca si ea scoala de soferi sa nu mai fie dependa de mine cand trebuie sa mearga undeva, in special cu copii.
Este la etapa de teorie si se descurca foarte bine la teste. La inceputul lunii martie va incerca sa mearga la examenul teoretic si apoi va incepe partea practica.
25 ani TPM MediasAnul acesta se impinesc 25 de ani de cand a inceput lucrarea Tineri Pentru Misiune Medias. Pe data de 3 martie vom sarbatori credinciosia lui Dumnezeu fata de noi. Fi parte cu noi! Cum? Citeste aici.

Veste bună despre sistemul de încălzire

Am reușit să rezolvăm o parte din geo-thml-howitworks-1024x693problemele sistemului de încălzire de la baza de misiune – am săpat încă 4 puțuri de 100 m, cu ajutorul lui Dumnezeu și a multor persoane care au dăruit, pentru a avea suficiente resurse de căldură din pământ pe care centrala le folosește pentru a încălzi casa.

Toate acestea ne-au costat 12000 euro din care 7000 euro i-am primit deja de la mulți donatori. Multumim pentru susținerea voastră.

Pentru că iarna aceasta nu a fost foarte rece am reușit să încălzim casa fără să reparăm centrala și încă investigăm dacă se poate repara (mașina efectivă care produce căldura) sau trebuie să o schimbăm. În cazul cel mai pesimist al necesității schimbării va fi nevoie de o investiție de încă 23000 euro, dacă nu sperăm să reușim repararea cu maxim 10000 euro. Facem această investiția cu speranța că nu va mai fi nevoie de nici o alată investiție urmatorii 15-20 ani.

Dumnezeu e așa de bun cu noi!

Pentru mai multe detalii despre sistem citeste aici.

GOD’s story
Povestea lui Dumnezeu

6d6b06a99d0ecb402264eec3143909db-catholic-art-religious-artDe multi ani Dumnezeu mi-a pus pe inima evanghelizarea tinerilor din Medias. Anul acesta am primit o oportunitate speciala – o echipa de la TPM Heidebeec, Olanda, care se ocupa cu campanii de evanghelizare pentru tineri in diferite tari, au ales sa vina la noi la Medias.

Asa ca pe data de 3 Martie vom avea o campanie de evanghelizare la Medias cu focalizare pe tineri. Va fi un festival in care vor performa mai multi artisti crestini romani si straini, dar si marsuri pe strada prin care vom vorbi despre Veste Buna a sperantei in numele lui Isus.

worldview-1024x356

De cand ne-am mutat la Medias Dumnezeu ne-a deschis asa de mult inima si mintea sa intelegem planul larg al Imparatiei Lui si cum El lucreaza in generatii si cu fiecare generatie individual. De asemenea cum Imparatia Lui schimba persoane, familii, comunitati si natiuni/societati, cu o societate bazata pe principiile Biblice prospera, dar o societate care renunta la principiile lui Dumnezeu experimenteaza declinul (cazurile concrete sunt societatile comunist atee). Am inteles lucrurile acestea studiind Biblia mai focalizat, studiind si aprofundand invatatura de WordView (persective crestine asupra lumii) si intalnind oameni care lucreaza pentru Imparatia lui Dumnezeu in diferite sfere ale societatii.

Tot ce am primit noi si ce intelegem noi vrem sa dam mai departe, asa ca in vara acestui an (16 Iulie-30 August) vom organiza un seminar de 6 saptamani in care ne vom focaliza pe aprofundarea acestor apecte, in special legate de influenta comunismului si impactul asupra Romaniei si rascumpararea natiunii romane prin intoarcerea la principiile biblice.

Rugati-va impreuna cu noi pentru:

pray

  • calauzirea Duhulu Sfant in lucrare

  • intelepciune in decizia legata de scoala lui Natanael

  • Dumnezeu sa atinga inimile a cat mai multi tineri din Medias

  • Lidia sa reuseasca sa isi ia carnetul de conducere

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s