De cand citesc Biblia viata mea s-a schimbat radical

unnamedInca din 2016 Dumnezeu ne-a vorbit sa ne focalizam pe distribuirea de Biblii. Nu ni s-a parut potrivit sa facem aceasta gandindu-ne ca majoritatea covarsitoare a romanilor au o Biblie in casa si ar fi energie si finante irosite in proiecte fara sens. Dar Dumnezeu a continuat sa ne provoace sa facem asta si ne-a dat si o strategie cum sa facem – sa mergem la fiecare familie/casa din localitate si sa le daruim o Biblie (sau Nou Testament) provocandu-i in acelasi timp sa citeasca impreuna din ea.

Cu aceastea in gand am vorbit cu Biserica Baptista si Biserica Penticostala din Medias sa ne indrume spre 2 localitati din zona noastra unde ar fi nevoie de un proiect de distributie. Asa am ajuns in Comuna Seica Mare si satul Floresti, un sat foarte mic (100 de case) si izolat care nu are momentan nici o biserica functionala, nici macar Biserica Ortodoxa.

In luna Mai, incarcati cu Biblii si Nou Testamente, am plecat din poarta in poarta prin aceste localitati si am daruit gratis cate o Biblie (sau Nou Testament – in functie de ce preferau oamenii) provocandu-i sa citeasca impreuna ca familie din ea.

In luna Octombrie ne-am intors in satul Floresti sa vedem ce au facut oamenii cu cadoul primit. Am aflat ca unii nu primisera (fie nu au fost acasa cand am mers noi, fie nu isi mai aduceau aminte), unii primisera dar nu au citit, iar unii au citit in ea sporadic. Dar am avut 2 persoane care ne-au impartasit ceva foarte diferit ce ceilalti.

Primul a fost un tanar cioban. Era dintr-o familie de rromi, avea o turma de oi de care avea grija si era singurul dintre baietii familiei care stia sa citeasca. Cand i-am intrebat pe parintii lui daca au primit o Biblie de la noi au spus ca nu, dar el ne-a spus ca el a gasit o carte pe camp cand era cu oile. I-am cerut sa ne-o arate si am descoperit ca era un Nou Testament dintre cele pe care le daruisem noi. Nu stim cum a ajuns acel Nou Testament pe camp dar a ajuns in mainile acestui tanar care l-a gasit si a inceput sa citeasca din el (are timp sa citeasca spunea el). L-am incurajat sa continue sa citeasca si daca are intrebari sa o viziteze pe o doamna din sat care merge la biserica din localitatea vecina si pe care noi o cunosteam. Ne-am rugat sa inteleaga ce citeste si ca samanta pe care el a gasit-o pe camp sa prinda radacini in inima lui si sa rodeasca bucurie, speranta si schimbarea in bine a vietii lui si sa se finalizeze int-o relatie personala cu Regele Regilor.

A doua persoana care ne-a surprins cu raspunsul ei a fost o doamna de varsta a 3-a care ne-a povestit ca a primit de la noi o Biblie si a inceput sa citeasca in ea.

TPM – cum s-a schimbat viata dumneavoastra de cand cititi Biblia? – era o intrebare in chestionarul pe care il foloseam sa aflam rezultatul actiunii de distribuire

Doamna – radical s-a schimbat viata mea

TPM – in ce fel radical?

Doamna – relatia mea cu copiii era foarte tensionata. De cand citesc in Biblie relatia mea cu copiii este mai buna. Am observat asta dupa un timp.

TPM – ne bucuram sa auzim asta.

Doamna – i-am provocat si pe copii sa citeasca din Biblie. Acum avem momente in care citim impreuna. Viata noastra s-a schimbat de cand citim Biblia.

A fost o mare incurajare pentru noi sa auzim aceste marturii, am realizat ca atunci cand Dumnezeu ne cere ceva, chiar daca pentru noi nu pare ceva eficient si vrednic de interes, El are cateva persoane pentru care ne cere sa mergem acolo si sa investim cat e necesar doar ca sa ajunga Vestea Buna la ei.

In urmatoarea perioada planificam sa ne intoarcem iar in vizita la ei sa descoperim cum Cuvantul schimba vietile lor. Dar mai mult decat atat Dumnezeu ne-a dat o lectie – ceea ce El considera important este important, pentru ca El vede lucrurile din alta paradigma, paradigma Imparatiei.

Dar mai mult de atat, Dumnezeu ne provoaca sa gandim mai larg in ce priveste distribuirea de Biblii si strategia de distribuire (vizitarea fiecarei familii acasa) –

sa mergem cu Biblia la fiecare familie/casa din Medias.

Pare ceva atat de irealist, tinand cont ca sunt 17000 de case si, ca sa ducem cate o Biblie in fiecare dintre ele, ar costa minim 37000 Euro (la un pret de 10 ron/Biblie). Si chiar daca doar un sfert dintre familii ar accepta o Biblie, ne-ar costa doar Bibliile (fara alte cheltuieli logistice de transport, depozitare, etc) in jur de 9000 Euro. Noi nu avem acesti bani, dar avem viziunea de la Dumnezeu si credinta ca daca El ne-a vorbit vom avea cu ce sa mergem in fiecare familie, la fel cum ne-a dat tot ce am avut nevoie pentru a merge in cele doua localitati de care am amintit.

Advertisements

One thought on “De cand citesc Biblia viata mea s-a schimbat radical

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s