Franturi din viata de misionari – Iulie 2017

viziune-pop

Dumnezeu ne-a protejat, multumim de rugaciuni

v5gufvftlof59q9nkpt9Era dimineata in jurul orei 7 si mergeam cu masina spre aeroport. Eram adormiti si inghesuiti toti in spatele masinii si asteptam cu nerabdare sa ajungem in aeroport. Era o calatorie normala pe autobanda si nimic nu prevestea ce urma sa se intample.

Intr-o fractiune de secunda un animal salbatic a aparut in fata masinii care mergea cu  aproximativ 100 km/h. Soferul s-a speriat, a bruscat masina si pentru cateva secunde masina a derapat. Ne-am asteptam in orice moment ca masina sa se rastoarne. Nici acum nu putem explica cum masina a ramas pe roti, dar stim sigur ca Dumnezeu si-a intins mana si ne-a protejat.

Nu stim de cate alte pericole ne-a protejat mana tare a Dumnezeului nostru, dar stim ca am ajuns cu bine acasa incurajati fiind ca puterea Lui de protectie este atat de mare.

Va multumim mult pentru rugaciunile inaltate inaintea lui Isus in vederea protectiei noastre, vrem sa confirmam ca au fost ascultate si am vazut asta intr-un mod foarte clar. MULTUMIM MULT!

Inapoi acasa, dar cu inima acolo

9596-1aDupa cativa ani de asteptare si framantare am reusit sa mergem din nou in C-hin.a, de data aceasta impreuna cu copiii. Au fost 2 luni, de mult asteptate, in care am avut harul si posibilitatea sa vizitam 2 grupuri de casa, sa intalnim si sa investim in multi crestini locali, sa vizitam 2 sate tibetane de pe podisul tibetan (la peste 3500m altitudine), sa invatam un pic de chineza, sa descoperim  cultura chinezeasca (in apartamentul in care am stat, care era construit pe 2 nivele, locuia si o fata crestina chinezoaica), sa gatim mancare chinezeasca si sa ne rugam pentru locurile si oamenii de acolo.

Am avut emotii mari legate de modul in care copiii se vor adapta in noua casa si in noul context. Ne ingrijoram sa nu avea probleme cu mancarea deoarece e foarte diferita, dar copiii s-au adaptat foarte repede si foarte bine, atat de mult incat spre sfarsitul perioadei Natanael cerea mancare iute.

Ne-am ingrijorat de asemenea legat de modul in care copiii se vor adapta la un loc unde nu vor intelege limba, copiii vor arata diferit si nu va putea comunica cu ei, dar am avut o mare surpriza sa il descoperim pe Natanael foarte deschis la lucruri noi, oameni noi, limbi noi. A inceput sa vorbeasca engleza si chiar cuvinte si expresii in chineza. Mergea si se juca cu copiii din complexul de blocuri in care stateam, si chiar daca nu reusea sa comunice cu ei prin cuvinte, a gasit alte moduri de a comunica cu ei.

O provocare, atat pentru copii cat si pentru noi, a fost faptul ca localnicii se uita atat de insistent la tine si te urmaresc incat devine intimidant sau enervant. Natanael a avut momente in care s-a ascuns din cauza aceasta sau nu vroia sa mearga in anumite locuri, dar Dumunezeu ne-a ajutat si am reusit sa ne obisnuim cu asta.

De asemenea perioada aceasta a fost si un timp in care am vrut sa intelegem ce vrea Dumnezeu de la noi in viitor in legatura cu C=hin!a. A fost o perioada cu provocari, dar Dumnezeu ne-a confirmat din nou sa nu renuntam sa investim in C-hin*a si chemarea de a lucra cu chinezi nu s-a terminat, ci este si pentru viitor.

Nu putem sa ne mutam in C!hin!a acum datorita dedicarii facute fata de TPM Medias. Cu 3 ani in urma cand am preluat responsabilitatea de conducere am promis ca vom sta aici pana Dumnezeu va ridica o alta persoana sau echipa care isi vor asuma conducerea lucrarii. Dar asteptarea aceasta nu va fi una pasiva ci activa, dar in acelasi timp vom cauta intelepciune cum putem binecuvanta C!hin-a si chinezi chiar daca nu locuim  acolo, chiar daca ne-am dori acest lucru acum.

Multumim mult pentru suportul vostru, au fost o mare binecuvantare si ajutor rugaciunile, incurajarile si donatiile financiare in realizarea acestei calatorii misionare.

Daca vreti sa vedeti poze din C.hin3a intrati aici. Din motive de siguranta nu am putut atasa poze cu crestini de acolo. 

Salvati prin foc de persecutori

maxresdefaultCrestini tibe.tani din C=hin.a sunt persecutati cel mai mult de propria familie, in special datorita credintei budiste foarte conservatoare si inchise in care traiesc aceasta minoritate.

In organizarea religioasa a budistilor tibeta.ni exista si templele/manastirile unde se intampla majoritatea ritualurilor religioase. In aceste temple locuiesc de obicei calugarii care fac slujbele/ritualurile religioase. In comunitatile de tib.eta.ni budisti exista o lege nescrisa:  fiecare persoana trebuie sa plateasca o taxa pentru intretinerea manastirilor, templelor si a celor care locuiesc in ele. Pentru cei care au membri din familie in aceste manastiri asteptarea de sustinere financiara este si mai mare.

O situatie de protectie supranaturala a lui Dumnezeu pentru o familie de ti,betani care au devenit crestini s-a intamplat anul acesta in zona unde am fost noi. Unul dintre membrii familiei largite (fratele tatalui) este calugar budist in manastirea din apropierea localitatii in care locuiesc.

Cand  au mers calugarii prin casele oamenilor sa stranga taxele au ajuns si la familia devenita recent crestina. Au cerut taxa, dar ei au spus ca acum sunt crestini si nu vor mai da bani pentru manastirea budista. Conducerea manastirii s-a suparat foarte tare pe ei si au inceput sa puna presiune tot mai mare pe ei, inclusiv prin fratele sotului care era calugar, dar familia nu si-a schimbat decizia.

Intr-o zi lideri comunitatii au decisa,ca forma de pedeapsa pentru nesustinerea financiara a manastirii, sa le distruga casa. Au venit cu buldozerele la ei acasa gata sa inceapa demolarea casei cand, dintr-o data, toti cei prezenti au plecat in graba mare. Familia nu stia ce sa creada, la ce sa se astepte. Au inceput sa intrebe pe vecini ce s-a intamplat  si au aflat ca exact in acel moment in care au venit la ei, in satul vecin a luat foc casa unuia dintre liderii religiosi ai comunitati din zona. Au fost chemati sa mearga acolo sa ajute la stingerea focului, si asa au renuntat la demolarea casei. Dumnezeu a folosit foc pentru a-si proteja copiii Lui.

 

miide1-1417111977

O situatie neasteptata 

Guvernul actual a decis schimbarea legislatiei cu privire la impozitarea contractelor de munca part-time (noi suntem angajati cu contracte part-time) si impactul financiar este destul de mare pentru toti cei angajati la Fundatie, avem nevoie mare de intelepciune ce decizie sa luam.

Ce urmeaza?

Conferinta Promisiune
2556Vom fi parte a conferintei Promisiune, un timp in care peste 60 de tineri se pregatesc sa mearga pentru perioada lunii August in peste 8 locati de misiune (India, Uganda, Grecia, Iordania, Republica Moldova, Craiova, Bacau, Sighisoara, Drobeta Turnul Severin) pentru a duce Vestea Buna si a fi un ajutor si o incurajare pentru lucratorii de acolo si crestinii locali.

Vom fi parte a conferintei care are ca scop pregatirea acestor tineri din punct de vedere spiritual, dar si in ce priveste aspecte practice cum ar fi adaptarea la o cultura noua.

Noi anul acesta nu vom merge in nici o misiune ca parte din Festivalul Promisiune pentru ca vom fi parte a taberei pentru familii in perioada 14-19 august.

Puteti citi detalii despre festival aici sau viziona un video aici.

Tabara de familiifamily-ties

Vrem sa fim parte a acestei tabere din mai multe motive:

  • inca din primul an de casatorie am fost parte a acestor tabere si au fost un real ajutor si binecuvantare pentru relatia noastra in cuplu si o binecuvantare si ajutor in relatia noastra cu copiii
  • am putut intalni si cunoaste familii care se confrunta cu acelasi timp de probleme ca si noi si am invatat de la ei cum sa mergem mai departe
  • am vazut oameni si familii schimbate de Dumnezeu
  • copiii gasesc un cadru in care sa se bucure de o tabara, dar in acelasi timp sa fim impreuna ca si familie.

Vom fi in Sacuieu in perioada 14-19 august si vom conduce programul pentru copiii cu varstele 6-9 ani si vom investi in familii pentru a fi mai puternice, mai unite, mai aproape de Dumnezeu.

Mai multe detalii puteti vedea aici.

Conferinta nationala

In perioada 4-9 Septembrie voi merge (Dani) la intalnirea anuala a lucratorilor Tineri Pentru Misiune din Romania. Va fi o perioada de planificare, dar si de cautare a fetei Domnului pentru urmatarea perioada in chemarea noastra ca lucratori in aceasta natiune.

 

 

prayerRugaţi_vă împreună cu noi  pentru 

– intelepciune si putere in lucrarile in care vom fi implicati in urmatoarea perioada

– calauzire pentru viitor in ce priveste implicarea in China

– intelepciune in decizia cu privire la cartile de munca

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s