Franturi din viata de misionari – Ianuarie 2017

viziune-pop

Visand din nou – plecam pentru 2 luni in C_hin_a

inapoiDupa ani de asteptare am inceput planificarea unei calatorii misionare, rugati-va pentru noi sa avem intelepciune in ceea ce ne propunem sa facem. Prima provocare este sa primim viza de turist pentru 2 luni, de obicei se elibereaza doar pentru o luna.

Ultimi doi ani petrecuti la Medias au fost cei mai frumosi, dar si cei mai grei ani din viata noastra de misionari. Cu doi ani in urma, cand situatia familiala a familiei Mihaly i-a determinat sa se mute la Cluj noi am fost calauziti sa preluam conducerea bazei de misiune pentru o perioada de tranzitie, pana cand altcineva va fi pregatit sa ie ia locul.

Au fost cei mai frumosi ani pentru ca am avut harul sa conducem lucrarea de la Medias, sa ne folosim darurile pentru a investi in lucratorii si lucrarile din zona, dar si sa fim imbogatiti cu momente in care caracterul nostru a fost format si cu experienta de a conduce, cautand sa urmam modelul lui Isus. Au fost cei mai grei ani pentru ca a trebuit sa punem din nou “in cui” visul de a pleca in C_hin_a, nestiind cand vom primi din nou liberatea sa plecam. Provocarile au fost mari, dar cu cat sunt provocarile mai mari cu atat Cel care ne ajuta sa le depasim se descopera mai mare.

Nu regretam nici un moment decizia pe care am luat-o acum 2 ani de a ne dedica conducerii lucrarii de la Medias, dar nici nu ne-am oprit sa visam, sa ne rugam si sa ne dorim sa mergem in C_hin_a.

o pozaIn tot acest timp ne-am rugat si ne-am gandit cum am putea binecuvanta C_hin_a de aici? Am reusit sa ajutam misionarii trimisi si sustinuti de noi, dar simteam ca nu e suficient. Asa ca ne-am rugat si am cerut Domnului sa ne dechida din nou usi sa mergem acolo, chiar si pe termen scurt.

Vestea buna este ca anul acesta putem merge din nou in C_hin_a pentru 2 luni. Vrem sa mergem in lunile Mai-Iunie pentru a ajuta in lucrarile care se desfasoara acolo, dar si sa vedem cum s-ar adapta copiii nostri la viata din acea zona.

Vom reveni cu detalii despre ce vom face acolo si provocarile pe care le intampinam in planificarea calatoriei. 

Casa Natiunilor – O casa de rugaciune pentru natiuni

Rugati dar pe Domnul secerisului sa scoata lucratori la secerisul Lui.” Matei 9:38

secerisBaza de misiune din Medias este locul unde Dumnezeu formeaza oameni care sa fie gata sa il asculte pe El, oricat de mare ar fi pretul ascultarii si sa duca mesajul Evangheliei Imparatiei in toata Romania si pana la marginile pamantului.

De aceea existam noi, sa fim astfel de oameni, sa sustinem astfel de oameni, sa formam astfel de oameni. Acum suntem 17 adulti si 7 copii iar ceea ce vom face impreuna este Scoala de Ucenicie (Aprilie-august), Festivalul Promisiune (August), Lucrarea cu tinerii in zona Medias (tot anul) si formarea de lucratori (tot anul) care sa fie gata sa largeasca Imparatia lui Dumnezeu oriunde vor fii.

Dumnezeu ne-a chemat de asemenea sa fim o casa de rugaciune pentru natiuni – un loc unde sa se mijloceasca pentru Biserica lui Dumnezeu. De aceea inca de anul trecut am dedicat o camera din cladirea noastra in care se poate merge oricand pentru a mijlocii.

Rugati-va pentru mai multi lucratori care sa ni se alature.

________________________

Anul Bibliei – peste 3000 de case vor avea Biblie

Si cum vor crede in Acela despre care nu au auzit? Si cum vor auzi despre El fara propovaduitor?”

give-bible

Nu reusim sa ajunge sa vorbim cu toti oamenii care nu stiu de Isus, nu putem raspunde la toate intrebarile lor si nu putem petrece ore intregi cu fiecare pentru a le explica cine este Isus, dar daca punem Biblia in casa lor le-am facut pe toate.

De aceea o viziune pe care ne-a dat-o Dumnezeu pentru anul 2017 este sa ducem biblia printata sau audio in peste 3000 de familii in localitatile din jurul Mediasului. 

Fi parte din viziune!

Cum?

  • Roaga-te

  • doneaza o Biblie

  • vino impreuna cu noi sa il punem pe Isus pe masa din sufrageria fiecarei familii.

_____________________

 Investind in tinerii romani – Lucrarea CEAI (Cine Este Acest Isus)

Isaia 32:8: “Dar cel ales la suflet face planuri alese si staruie in planurile lui alese”.

De cel putin un an de zile Dumnezeu ne-a pus pe umeri un jug de ciocolata pentru generatia tanara din zona Medias si ne vorbeste din nou si din nou sa ne focalizam pe tineri in ceea ce facem.

Gandul nostru este sa incepem un grup de tineret care se va focaliza pe evanghelizarea tinerilor necrestini si comunicarea Evangheliei in mod relevant pentru generatia “screenagers”(tinerii ecranelor). 

Cum am inceput sa facem asta puteti citi aici. 

______________________

prayRugati-va împreună cu noi pentru:
  • usi deschise sa plecam pentru 2 luni in C_hin_a,
  • noi lucratori la TPM Medias,
  • lucrarea cu tinerii pe care vrem sa o incepem la Medias.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s