De ce nu au votat romanii cu Peter Costea?

banner-peter

Nu cred ca romanii sunt impotriva valorilor crestine, sau cel putin nu intr-un procent atat de mare pe cat suntem ispititi sa credem in acest moment. Cred ca altul este motivul pentru care Peter Costea sau Iulian Capsali , doi candidati intependenti pentru Parlamentul European cu o platforma crestina declarata,  nu au primit votul romanilor ieri, 25 mai 2014. Am descoperit asta cand l-am auzit ieri pe un crestin prezentand ce se intampla in Romania. Exprimarea lui a fost, parafrazez “azi se voteaza, dar e mai mult un barometru pentru clasa politica din romania, dacat ceva care sa ne intereseze”.

Crestini romani, de orice confesiune (neoprotestanti, protestanti, evanghelici si catolici carora Peter Costea le-a cerut sustinerea si ortodocsi carora Iulian Capsali le-a cerut sustinerea) nu au inteles deloc care-i miza acestor alegeri.

Se pare ca suntem prea blocat in gandirea economica. Intrebari ca si: care-i avantajul sa-l aleg pe candidatul care promoveaza valori? Ce imi iese mie din asta? Ce primim noi ca biserica? le-am auzit frecvent in perioada aceasta. Mie teama ca incepem sa fim sufocati de problemele cotidiene precum samanta cazuta intre spini (Luca 8:14) si ajungem neroditori (cum deja a ajuns europa de vest) sau dea dreptul morti.

Nu am inteles miza acestor alegeri, nu am inteles ca miza nu a fost una de ordin economic (desi efectul si in plan economic dar intr-un timp mai lung) ci de ordin ideologic, moral. Nu am inteles ca in joc nu e bunastarea noastra ci valorile noastre, nu e libertatea de a munci, ci libertatea de a gandi, nu e libertatea de a calatori ci libertatea de a crede si de a putea exprima ce crezi, nu e libertatea ce a cumpara si a vinde, ci libertatea de a trai ceea ce crezi, libertatea de a creste copiii asa cum vrei, de a te organiza cum vrei.

Am pierdut o batalie mare ca si natiune imputernicind pe Corina Cretu, Monica Macovei, Norica Nicolai, Teodor Stolojan, Renate Weber, Eduard Hellvig, Adina Vălean sau Mircea Diaconu sa ne spuna cum ar trebui sa traim, ce valori ar trebui sa adoptam din Uniunea Europeana, stiid ca toti au fost si sunt pentru casatoriile homosexuale, pentru avort sau alte anomalii morale.

Nu stiu cand vom fi din nou pe campul de lupta sa putem repara greseala, nu stiu cand vom avea din nou oameni care sa inveseteasca din timpul, bani si energia lor pentru a putea fi pe camul de lupta, dar pana atunci ar trebui sa ne schimba mentalitatea, ar trebui sa taiem spini ce ne sufoca, ar trebui sa ne scuturam de pielea buboasa si solzi ce ne acopere ochii si sa fim acei crestini, acei oameni duhovnicesti ce inteleg vremurile si actioneaza la momentul oportun.

Cei care nu ati votat ieri (exceptie cei care nu ati putut vota) sau ati dat un vot de incredere pentru cei mai sus mentionati sa nu va plangeti daca in cativa ani va trebui sa vedem doi barbati romani casatorindu-se sau alte anomalii morale pe care va trebui sa le inghitim pentru ca nu va fi nimeni care sa ne apere, nimeni care sa lupte pentru noi in parlamentul European.

Multumesc Peter Costea pentru curajul de a incerca si pentru samanta pe care ai semanat-o in multe inimi in aceasta perioada. Multumesc pentru schimbarea de mentalitate pe care ai inceput-o in multe inimi romanesti in aceasta perioada. Stiu costul a fost scump dar samanta are in ea capacitate de multiplicare infinita.

Pilda

Tatal: Cate seminte sunt intr-un mar fiule?

Fiul: 8

Tatal: dar cate mere sunt intr-o samanta fiule?

Fiul: infinit de multe

Tatal: Atunci seama-na

Leave a comment